Richard Sulík a SaS

sasjpgDnes som si prečítal správu, ktorú som už nejaký ten čas čakal. Je o tom, čo som videl ako jednu z alternatív, koho ísť voliť v najbližších parlamentných voľbách v roku 2010.

Richar Sulík zakladá novú politickú stranu SLOBODA a SOLIDARITA (SaS). Som nadšený aj preto, že už dlhšie sledujem dianie okolo tohoto pána. Jeho názory, odbornosť a politická nepoškvrnenosť mi pripadá ako to, čo na Slovensku ešte nemáme. Svojim liberálnym zameraním a už aj reformami, ku ktorým prispel za minulej vlády ako poradca ministerstva financií, ma presvedčil, že by mohol byť ten, kto by hájil naše záujmy vo vláde a parlamente.

Samozrejme, každý môže namietať, že ak sa raz niekto dostane ku korytu, tak ho to pokazí. Ale to je prirodzené a záleží na forme a rozsahu. Myslím si, že pán Sulík má na vedomí to, že treba náš štát reformovať už teraz a nie až keď bude fakt zle. Možno to nie je také priechodné ako populistické drísty premiéra Fica, no pri jeho konaní sa mi budúcnosť tohto štátu moc ružová nezdá. A to je budúcnosť nás všetkých, čo sme sa nerozhodli zdupkať do sveta a tam si užívať staršie a zabehnutejšie demokracie ako tá naša (mimochodom páči sa mi nórsky prebytok rozpočtu, voda zadarmo a podobne).

Rozhodol som sa tu na tomto malom Slovensku žiť a dokonca podnikať bez zazobaných komunistických mecenášov, čo by mi prihrávali kšeftíky. Snažím sa pre seba a svoju rodinu niečo vybudovať. No ak to bude pokračovať, tak ako by chcel premiér Fico, bude zle-nedobre.

Práve preto si sťahujem podpisový hárok a prispejem svojim hlasom k desiatim tisícom hlasov, ktoré pánu Sulíkovi pomôžu v jeho snažení. Pozrite si tézy k jeho volebnému programu.