USB prehrávač vinylových platní – Linos

Máte radi retro v podaní vinylových platní? Potrebujete vysokú mobilitu a k tomu moderný dizajn? Riešením je USB prehrávač vinylových platní s názvom Linos. Navrhol ho dizajnér Charlie Pyott. Tento podarený návrh som našiel počas svojho surfovania na webovej vlne inšpirácií. Škoda, že sa nedá kúpiť.
Linos

Monthy Python's oslávia štyridsiatku

mp40th_logo
Pre niektorých primitívny, nezmyselný, urážlivý a nič nehovoriaci britský humor. Našťastie iba pre menšinu. Pre mnohých sú Monthy Python’s už štyridsať rokov stelesnením intelektuálneho, občas infantilného a nič nešetriaceho humoru.

5. októbra 1969 odvysielala BBC prvý diel programu Lietajúci cirkus Montyho Pythona. Šestica nadšencov pre divadlo John Cleese, Eric Idle, Graham Chapman, Terry Jones, Michael Palin a američan Terry Gilliam od tej chvíle neprestajne ovplyvňovali obraz britského humoru. Nesmiem však zabudnúť aj na neoficiálnu siedmu členku, herečku Carol Cleveland, ktorá stvárňovala ženské postavy. Dovolím si tvrdiť, že keď sa povie britský humor, každému sa asociuje nejaká scénka práve z tvorby Monthy Python’s.

Počas rokov 1969 až 1983 nakrútili 45 dielov Lietajúceho cirkusu Montyho Pythona a tri celovečerné filmy. Na ich prvý film Svätý grál (1975) im finančne dopomohli rockoví velikáni ako Led Zepelin, Pink Floyd a Jethro Tull. Po obrovskom celosvetovom úspechu nasledoval film Život Briana (1979). Satirický a nič nešetriaci pohľad na náboženské pokrytectvo. Posledným spoločným filmom bola snímka Zmysel života (1983).

Tento rok sa môžeme tešiť na nový dokument Monty Python: Almost The Truth (The Lawyer’s Cut), teda Monty Python: Takmer pravda (Právnická verzia), ktorý predstavuje životné príbehy členov zoskupenia.

Nakoniec ešte spomeniem, že Monthy Python´s nie je len o filme a televízii. Na ceste do mojej knižnice je aj dvojdielne knižné vydanie Monty Python´s Flying Circus – Nic než slova v českom preklade Petra Palouša.