Hudba zadarmo koncom roka 2009

Dobrej hudby nikdy nie je dosť, hlavne tej neobohranej a zadarmo. Môjmu uchu lichotivé melódie koncom roka 2009 vydali skupiny Moustache, Tu v dome a Bene & Beyuz. Týmto článkom sa snažím trocha podporiť tri menšinové žánre hudby. Takzvaný inteligentný rap, alternatívny pop a akustický antipop, žiadne fňukanie o láske.

Tu v dome: Naživo a na smrť

Tu v dome: Naživo a na smrť
Koncoročné zhrnutie koncertného úsilia tejto vynikajúcej bratislavskej kapely. Album Naživo a na smrť je živou nahrávkou koncertu v Rádiu_FM. Na albume je niekoľko hostí (Marian Jaslovský, Miro Lago, Modré hory) a nezabudnuteľné Ozove (bubeník) vtipné poznámky a komentáre, ktoré celý koncert ešte viac vylepšujú. Zadarmo k stiahnutiu je na stránkach ich domáceho vydavateľstva Slnko Records. Sťahujte Tu v dome: Naživo a na smrť

Moustache EP exit006

Moustache EP exit006
Alternatívno-popový kvintet Moustache z Dunajskej Stredy, ktorý vznikol v roku 2008. Kapelu ste mohli vidieť na koncerte v čajovni, na festivale OpenMind a v relácií Lampa. Na ich prvé EP vybrali päť piesní z repertoáru, ktoré nahrávali v štýle DIY počas tohto roka. Skladby Separation Song a Magnet ste mohli počuť aj vo vysielaní Rádia_FM. Podla môjho názoru budeme o tejto formácií ešte počuť. Minimálne v rámci diania u nás v čajovni. Sťahujte Moustache EP exit006

Bene & Beyuz – Nový život2

Bene & Beyuz - Nový život2
Vianočný darček od Bena a Beyuza, ktorý bolo možné si stiahnuť zadarmo na Štedrý deň. Po letnom EP Nový život vznikla táto vianočná edícia ktorá mi na základe Beneho textov pripadá ako veľmi prepracovaný podcast z jeho života. Sťahujte Bene & Beyuz – Nový život 2 (EP, Hustle & Fitness,2009)

Ako správne zabiť vianočného kapra

kapor
Jedna z vecí, na ktorú sa najviac teším na Vianoce, je kapor. V mojej rodine nemal živý kapor tradíciu a  z detstva si pamätám, ako otec raz na Vianoce zabíjal „ooobrovskú“ rybu a odvtedy nikdy viac.

K živému kaprovi na Vianoce som sa dostal až u svokrovcov. Zabitie a očistenie kapra nie je nijak zložitá vec. Stačí to vidieť a pod skúseným dozorom odskúšať. Vlani som zabil a rozporcioval svojho prvého kapra a tento rok sa na to chystám opäť.

Už sa neviem dočkať a na rok si ho skúsim namiesto podkovičiek nafiletovať. To chce však viac cviku. Na internete som našiel pár videí, ktoré stručne a jasne predvedú spracovanie kapra.

Zabitie a odkrvenie kapra

Odšupenie kapra

Sťahovanie kapra z kože

Odstránenie vnútorností kapra

Porcovanie kapra

Filetovanie kapra

zdroj: Třeboňský kapr