IBM a jeho 2012

Dnes som si prečítal článok IBM odhalila inovácie, ktoré v priebehu piatich rokov zmenia naše životy. Mám celkom rád futuristický štýl a určite to priláka peniažky investorov, no mňa nepresvedčili.

„Budeme môcť využívať vzdialený prístup k zdravotnej starostlivosti.“ Pochybujem, alebo určite nie na Slovensku. Tu u nás nie sme schopný zaviesť ani elektronický recept, nie to ešte vyhodnocovať zdravotný stav na diaľku. Kým by sa takýto spôsob prístupu zaviedol a hlavne zaloboval do zákonov bude už rok 2032.

„Mobilné telefóny sa stanú ešte inteligentnejšími.“ Myslím, že nechcem mať inteligentný mobil. Nechcem aby mobilný operátor vedel kde som a čo robím. Nechcem aby ma obťažoval nevyžiadanou reklamou na pizzu.

„Preklad reči v reálnom čase sa stane bežnou záležitosťou.“ Toto jediné by sa mi určite hodilo. Konečne by som sa dohovoril po nemecky a anglické telefonáty by mi nespôsobovali stres.

„Bude existovať 3D Internet.“ Internet je 3D dokonca 4D ak nie viac. Nie je treba pchať na web grafiku, prechádzať sa po uličkách, lietať sieťou. To je dobré iba vo filme a pre investorov. Ja potrebujem hlavne obsah a tí spomínaný odborníci, ktorý budú na dosah, tí už predsa sú. Stačí použiť e-mail, skype alebo icq.

„Nové technológie budú podporovať dôležité oblasti životného prostredia.“ Ďalšie hlúposti, podporovať môžu ale nikam to nepovedie, takéto množstvo prístrojov bude náročnejšie na spotrebu energie. Prečo asi internetových gigantov pochytila stavebná horúčka?