NsP sv. Lukáša v Galante a spokojenosť pacientov v prieskume.

Tento týždeň médiami preletela správa, v ktorej sa uvádzal prieskum Súkromných zdravotných poisťovní ohľadne spokojnosti pacientov s nemocnicami. Obšírnejšie sa tomu venuje článok na Sme: Pacienti známkovali nemocnice. Pozrite si, ako skončila tá Vaša.

Naša galntská NsP sv. Lukáša skončila na chvoste rebríčka všeobecných nemocníc a to na 54. mieste s hodnotením 1,852. Najlepšie hodnotenie v tejto skupine mala Nemocnica Košice-Šaca, a.s., 1. súkr. nem. s hodnotením 1,271. Za Galantou sa umiestnili už len štyri nemocnice NsP Dunajská Streda (1,860), NsP Levice, n.o. (1,889), NsP Ministerstva vnútra SR, Bratislava (1,972), Forlife, n.o. – Nemocnica Komárno (2,033).

V rebríčku Nemocnice bez rozlíšenia typu sa NsP sv. Lukáša v Galante umiestnila až na 79. mieste (1,852) z celkového počtu 83. nemocníc. Najlepšie sa umiestnila NRC Kováčová (1,120), najhoršie Forlife, n.o. – Nemocnica Komárno (2,033).

Som zvedavý, ako sa umiestni naša NsP sv. Lukáša v tomto rebríčku o rok. Hlavne po tak kontroverznom vstupe mesta Galanta do tejto akciovej spoločnosti.

zdroj: sme.sk, Združenia zdravotných poisťovní