Ako správne zabiť vianočného kapra

kapor
Jedna z vecí, na ktorú sa najviac teším na Vianoce, je kapor. V mojej rodine nemal živý kapor tradíciu a  z detstva si pamätám, ako otec raz na Vianoce zabíjal „ooobrovskú“ rybu a odvtedy nikdy viac.

K živému kaprovi na Vianoce som sa dostal až u svokrovcov. Zabitie a očistenie kapra nie je nijak zložitá vec. Stačí to vidieť a pod skúseným dozorom odskúšať. Vlani som zabil a rozporcioval svojho prvého kapra a tento rok sa na to chystám opäť.

Už sa neviem dočkať a na rok si ho skúsim namiesto podkovičiek nafiletovať. To chce však viac cviku. Na internete som našiel pár videí, ktoré stručne a jasne predvedú spracovanie kapra.

Zabitie a odkrvenie kapra

Odšupenie kapra

Sťahovanie kapra z kože

Odstránenie vnútorností kapra

Porcovanie kapra

Filetovanie kapra

zdroj: Třeboňský kapr

5 komentárov k “Ako správne zabiť vianočného kapra”

  1. Dakujem aj ja za super navod. Nasi vzdy zvykli porcovat kapra na podkovicky na vianoce, ale teraz s malou sestrou sa nam tie takmer bez kosti filety urcite vyplatia. Super jednoduchy navod. Za menej ako 2 hodiny som pripravil svojich prvych dvoch kaprov. Dakujeme :)

  2. Dakujem. Fakt super, velka vdaka aj tomu kto to tu dal aj tomu panovi kto to tak pekne ukazal :)
    J.

Komentáre sú zakázané.