Jedna z vecí, na ktorú sa najviac teším na Vianoce, je kapor. V mojej rodine nemal živý kapor tradíciu a z detstva si pamätám, ako otec raz na Vianoce zabíjal „ooobrovskú“ rybu a odvtedy nikdy viac.
K živému kaprovi na Vianoce som sa dostal až u svokrovcov. Zabitie a očistenie kapra nie je nijak zložitá vec. Stačí to vidieť a pod skúseným dozorom odskúšať. Vlani som zabil a rozporcioval svojho prvého kapra a tento rok sa na to chystám opäť.
Už sa neviem dočkať a na rok si ho skúsim namiesto podkovičiek nafiletovať. To chce však viac cviku. Na internete som našiel pár videí, ktoré stručne a jasne predvedú spracovanie kapra.
Zabitie a odkrvenie kapra
Odšupenie kapra
Sťahovanie kapra z kože
Odstránenie vnútorností kapra
Porcovanie kapra
Filetovanie kapra
zdroj: Třeboňský kapr
That saves me. Thanks for being so seinsble!
Dobry den, dakujem za fantastiske shoty o tom, ako nalozits kaprikom. Je to vynikajuci navod, naozaj velka vdaka Vam. Jano
Excelentne spracované video.
Dakujem aj ja za super navod. Nasi vzdy zvykli porcovat kapra na podkovicky na vianoce, ale teraz s malou sestrou sa nam tie takmer bez kosti filety urcite vyplatia. Super jednoduchy navod. Za menej ako 2 hodiny som pripravil svojich prvych dvoch kaprov. Dakujeme :)
Dakujem. Fakt super, velka vdaka aj tomu kto to tu dal aj tomu panovi kto to tak pekne ukazal :)
J.