Karel Čapek digitálne a zadarmo

karel_capekNedávno český portál ihned.cz zverejnil článok, v ktorom písal o tom, že Mestská knižnica v Prahe zverejnila diela českého autora Karla Čapka v elektronickej forme. Diela sú voľne dostupné v rôznych formátoch (html, rtf, pdf, txt, pdb, prc, epub).

Zdá sa mi celkom praktické, stiahnuť si do iPhonu napríklad takú klasiku, ako Válka s mloky, a prečítať si ju cestou do práce vo vlaku.

foto:wiki

4 komentáre k “Karel Čapek digitálne a zadarmo”

  1. Písali, že vypršali autorské práva, tak asi preto free. Svojím spôsobom by nejaké spoplatnenie ani nevadilo. Problémom sú často platy. Ale to už by sme boli v zamotanom kruhu. V digitalizovanej forme to šetrí dosť miesta. Dobrý nápad. Buchneš do ifóna a máš knihu do vrecka.

    1. však hej práve som tak dočítal Úžasná Zeměplocha – Magický prazdroj a ďalších dvadsať kníh ma čaká. Hlavným pozitívom je ich váha v taške, až 1.2MB ;-)

  2. Pekná klasika. Snáď sa aj ja k takémuto dostanem. Svet pretavený v umení skôr vnímam viacej zatiaľ ušami ako očami. Inak môžeme nastoliť novú fyzikálnofylozofickú otázku, či 1.2 MB má nejakú váhu, teda tu reálnu. Tie nejaké mikrosúčiastky nabité energiou vo forme elektrónov, hmmm…. asi áno. Vitajte v mikrosvete!

Komentáre sú zakázané.