Koncertná mini šnúra v Čajovni v podkroví

Po otváracom koncerte skupiny Capre zo Šaly, sa nám podarilo zorganizovať tri nové. Konali sa u nás v čajovni v podkroví, 29.3. 2008 – hudobník Maok, 19.4. 2008 – skupina Blue Sundown a 3.5. 2008 – Dj Phunkair. Zámerne sme vybrali hudobníkov a kapely z rôznorodých hudobných štýlov.

Maok

Profesionálny hudobník, tvorca scénickej a filmovej hudby, nám zahral netradičnú meditatívnu hudbu s prvkami world music. Zaujímavosťou bolo ako hudobník sám zvládol spev, a k tomu ešte niekoľko nástrojov. Hudbu z jeho produkcie si môžete vypočuť u nás v čajovni alebo na jeho internetovej stránke www.maok.net.

Blue Sundown

Početná trnavská skupina, hrajúca hudobný štýl Indie, ktorý sa presadil koncom 90-tych rokov minulého storočia. Melodická, zasnená, miestami melancholická hudba na míle vzdialená od upachtenej reality každodenného života. Asi tak by sa dala opísať produkcia, ktorá nám spríjemnila večer. Internetové stránky kapely sú www.bluesundown.sk.

Dj Phunkair

Dj hrajúci menšinové štýly ako sú dub, ambient, IDM, trip hop. Okrem neodmysliteľných mixovacích gramofónov vstupoval do svojich mixov aj píšťalou a drumbľou. Svojou netradičnou hudbou nám spríjemnil popíjanie čajov až do neskorej noci. Jeho internetové stránky sú www.dubconsortium.szm.sk.

Toľko krátke zhrnutie diania v Čajovni v podkroví. Prezradím, že už teraz sa môžete tešiť na jazzovo-rockový koncert niekedy koncom júla a na vernisáž prác miestneho maliara s tematikou Afriky. Neskôr prezradím viac aj o chystanom veľkom prekvapení, aké sa v Galante ešte nekonalo ;-)