Logika masy a Fico

Náš nešťastný zemepán (čítaj premiér SR) začal tvrdiť:

„Je taká zaujímavá informácia, ktorá sa začína šíriť medzi ľuďmi. Ľudia totiž konečne prišli na to, že nie je pravda to, čo sa hovorí o DSS, že si tie peniaze budú môcť v nejakom okamihu vybrať. To vôbec nie je pravda, lebo oni si budú musieť kúpiť najskôr rentu. Preto ja počúvam, že zaujímavý počet ľudí uvažuje o vystúpení z DSS, lebo prestal existovať aj ten posledný dôvod, prečo by v tých DSS mali zostať.“

Pýtam sa ja obyčajný človek. Prečo by som si mal chcieť vybrať peniaze z druhého piliera? Veď je to dôchodkové sporenie a nie nejaký termínovaný vklad v banke. A keď odídem z druhého piliera, môžem si zo sociálnej poisťovne hocikedy tie svoje peniaze vybrať?

Fico sa asi snaží použiť starý osvedčený klamlivý reklamný trik. Či? Dúfam, že sa táto hnusná manipulácia medzi ľuďmi neujme a každý sa nad tým logicky zamyslí. Snáď nebudú reagovať ako nepremýšľajúce stádo a skočia na lep, ktorý Fico nastražil. Našťastie sa mu to zatiaľ nedarí, no predsa sa radšej báť ako sa potom zľaknúť.

Veď svojim trucom Fico spôsobil, že DSS sa stal garantovaným a lacným riešením ako si na ten dôchodok našetriť. Tak kam by som chodil?

PS: Nezabudnite ísť v sobotu voliť prezidentku!