Richard Sulík a SaS

sasjpgDnes som si prečítal správu, ktorú som už nejaký ten čas čakal. Je o tom, čo som videl ako jednu z alternatív, koho ísť voliť v najbližších parlamentných voľbách v roku 2010.

Richar Sulík zakladá novú politickú stranu SLOBODA a SOLIDARITA (SaS). Som nadšený aj preto, že už dlhšie sledujem dianie okolo tohoto pána. Jeho názory, odbornosť a politická nepoškvrnenosť mi pripadá ako to, čo na Slovensku ešte nemáme. Svojim liberálnym zameraním a už aj reformami, ku ktorým prispel za minulej vlády ako poradca ministerstva financií, ma presvedčil, že by mohol byť ten, kto by hájil naše záujmy vo vláde a parlamente.

Samozrejme, každý môže namietať, že ak sa raz niekto dostane ku korytu, tak ho to pokazí. Ale to je prirodzené a záleží na forme a rozsahu. Myslím si, že pán Sulík má na vedomí to, že treba náš štát reformovať už teraz a nie až keď bude fakt zle. Možno to nie je také priechodné ako populistické drísty premiéra Fica, no pri jeho konaní sa mi budúcnosť tohto štátu moc ružová nezdá. A to je budúcnosť nás všetkých, čo sme sa nerozhodli zdupkať do sveta a tam si užívať staršie a zabehnutejšie demokracie ako tá naša (mimochodom páči sa mi nórsky prebytok rozpočtu, voda zadarmo a podobne).

Rozhodol som sa tu na tomto malom Slovensku žiť a dokonca podnikať bez zazobaných komunistických mecenášov, čo by mi prihrávali kšeftíky. Snažím sa pre seba a svoju rodinu niečo vybudovať. No ak to bude pokračovať, tak ako by chcel premiér Fico, bude zle-nedobre.

Práve preto si sťahujem podpisový hárok a prispejem svojim hlasom k desiatim tisícom hlasov, ktoré pánu Sulíkovi pomôžu v jeho snažení. Pozrite si tézy k jeho volebnému programu.

11 komentárov k “Richard Sulík a SaS”

  1. Je pravda, že Sulík nie je až taký známy, pre niekoho, kto sa až tak nezaujíma o ekonomiku. No uvidíme, akú bude mať promokampaň, veď spolupracuje s jedným s najkreatívnejších ľudí v reklame.

  2. skor si myslim, ze ako duchovny otec ujde. potom len zalezi aby sa obkolesil sikovnymi podobne zmyslajucimi ludmi

  3. Videl som už bilboard, ale nejaké šance tejto strane zatiaľ nedávam tak ako napríklad mikušovej Novej demokracii. Čo sa týka súčasnej politickej scény, tak celé spektrum od prava cez stred doľava je v kríze.

  4. K Sulikovi len tolko,ze je populista ako Fico. Staci si pozriet podmienky prijatia do jeho pochybnej strany. 100Eur clenske nie je nic ine len peniaze pre jeho volebnu kampan. Ked spotrebuje peniaze oveciek, vykasle sa na clensku zakladnu! Clenovia strany su akurat dobri len na platbu jeho urazeneho ega uplatnit sa po boku SDKU. Druhy ujo Slota.

    1. Každá strana má členské poplatky a každý líder strany chce presadiť svoje. Preto je predsa lídrom. Človek ktorému je všetko jedno sa nepostaví do čela skupiny ľudí aby niečo skúsili zmeniť.
      Porovnávať ho zo Slotom je holý nezmysel. Sulík je odborník, slota je len opilec a grobian.
      Jeho slová sú populizmus len dovtedy kým ich nezačne plniť a to zatiaľ nemôže tak ako Fico pred voľbami. Po voľbách mohol ale neplní…

  5. Frantisek, prajem Ti, aby si zostal aj nadalej optimizmus na tvari. Sulik sa snazi presadit zubami, nechtami za kazdu cenu. Suhlasim,ze kazda strana ma clenske poplatky, ale Sulik potrebuje hlavne peniaze. Strana, kde sa rozhoduje, koho a kedy prijat, za nejasnych pravidiel, pri stanoveni si 100EUR clenskeho poplatku… Cisty biznis! Slota tiez nepotrebuje clensku zakladnu, clenovia pre SNS predstavuju dalsiu konkurenciu pre Janka. Z dobre informovaneho zdroja blizkemu Jankovi :-) mi potvrdili,ze novy clen = nepriatel pre stranu. Janko uz nepotrebuje clenske novych clenov. On uz stihol nakradnut! Porovnavam fungovanie strany a nie nazory. Je to jeden extrem z lava a druhy extrem z prava. A okrem toho Sulik nie je az taky odbornik. Obklopil sa inteligetnymi ludmi,co ho moze stat miesto lidra v buducnosti. A to on nedopusti. Takze casom sa rozpadnu tak, ako mnohi odisli z SDKU. Analyzoval som niekolko rozhovorov a potvrdilo sa mi to,ze ako partner bude v buducich volbach nespolahlivym partnerom. Ma maniere a tiky,ktore vypovedaju o jeho osbnosti. Nema vystupovanie. Este predtym,nez som sa vobec docital o jeho arogantnosti, ktora mi to potvrdila. Daleko nezajde = realita, ale drzim mu palce.

    1. ďakujem optimistom som vždy bol a aj ostanem. Čas ukáže ako sa Sulík zachová. Prísny dohľad nad výberom členov do strany je opodstatnený ak chcú dodržať to čo sľubujú. Ako inak by odfiltrovali bývalých komunistov a prospechárov? Samozrejme, že je odborník a je len dobré že sa obklopil ďalšími, to je predsa normálne. Ten kto si zakladá stranu, musí mať predsa priebojnú povahu aby mohol viesť ostatných a k tomu patrí aj to, že chce ostať lídrom čo najdlhšie.

  6. So vsetkym suhlasim az na to,ze nezije s tym, co presadzuje. Neporadim si, mam svoj subjektivny pocit, ktory ma nesklamal… Vadi mi na nom to,ze hra divadlo pre obecenstvo. Presne, cas je najlepsim liekom.

  7. Myslím si že pán Sulík vie čo chce.V prvom rade nejde do politiky pre peniaze ako 99% dnešnej plitickej scény.Jeho prejav aj keď pre niekoho arogantný má hlavu aj patu.Len si porovnajte napr.Dzurindu,ten nerozumie ničomu,kecá dve na tri a ludia mu to žerú.Fico škoda mlčať, aj keď ako právnik vie lepšie kecať a ľudia mu to veria viac.Som rád že sa na plitickej scéne objavil mladý človek nová krv,nové pohľady na veci verejné o ktorých tí senilní dedkovia zo zaprdenými zadkami v parlamente nemajú ani potuchy.Oni totiž sú tam len pre peniaze a verejný záujem im je ukradnutý.To sa deje od 89 roku.Tie isté ksichty každé volby.Pán Sulík držím vám palce a velmi rád by som vám v kampani pomohol pretože viem čo to je presadiť v tomto štáte dobrú vec.Ja som kedysi figuroval v Novom Slovensku s Mosným,možno vám to niečo hovorí.Tiež sme veľmi chceli,ale nemali sme také sito aké máte vy.Prajem vám vela plitického šťastia,nedajte sa,lebo deti bývalých nomenklatúrnych kádrov sú veľmi učenlivé a hlavne zákerné, však sa to mali od koho naučiť. Vypálte všetkým dnešným papalášom rybník a vyhrajte to

Komentáre sú zakázané.