Synchronizácia záložiek a hesiel na dvoch počítačoch

Premýšľal som ako synchronizovať záložky a heslá v prehliadačoch na oboch počítačoch. Ktoré je to správne riešenie?

Mám použiť portable Firefox na USB kľúči? To predsa nie je bezpečné riešenie, už som jeden USB kľúč stratil. Stratil by som všetky údaje. Niekto by ich mohol zneužiť. Ak budem chcieť novšiu verziu prehliadača, budem si musieť exportovať záložky a heslá do novej portable verzie. To sa mi popravde nechce, som lenivý.

Použijem niektorú z web2 aplikácií? Našiel som dve služby, ktoré to umožňujú pomocou pluginu do prehliadača. Jedným je Xmarks ako inak beta. Stačí sa registrovať, nainštalovať plugin a je to. Rovnaké možnosti poskytuje Sxipper. Obe služby sú „absolutely free”. No ale posielať svoje heslá na web? Nestačí, že o mne vie všetko Google, dať tú možnosť ešte niekomu? To asi nie je rozumné riešenie.

Ako by teda mal vyzerať program, ktorý by ako tak upokojil moju paranoidnú časť osobnosti? Mohol by to byť plugin do prehliadača, ktorý by všetky údaje šifrovane ukladal do externého súbora a ten by som mal napríklad na USB kľúči alebo vlastnom webhostingu. Tento súbor by bol spárovaný na oboch počítačoch s prehliadačom a v prípade zmeny by mi to plugin automaticky synchronizoval.

Poznáte niekto niečo také?

3 komentáre k “Synchronizácia záložiek a hesiel na dvoch počítačoch”

Komentáre sú zakázané.