Stretnutie profesionálov na volnej nohe

logo na volne nozeKoncom mája sme sa zúčastnili stretnutia profesionálov na voľnej nohe. Stretnutie sa konalo v Moravských Beskydoch.
Trojdňová idylka v hoteli Sulov bola to, čo sme práve potrebovali. Odpočinok, inšpiráciu, dobrý čaj a spoznanie úžasných ľudí.

Hanka to popísala najlepšie z nás a tak tu uverejňujem jej príspevok o víkende v Beskydoch, ktorý je zverejnený aj na portáli nezávislých profesionálov.

Zbalila som si len pár vecí…malý batoh na víkend, od ktorého som nič očakávala.

Ale stalo sa viac …
Privítal nás veľmi priateľsky mladý muž – Robert Vlach – organizátor tohto stretnutia, v malom hoteli v prekrásnych Beskydách. Večer sme sa postupne stretli všetci účastníci pri degustácii vína. Priznávam – nie som milovníčka tohto božského nápoja, ale nepopierateľne vytvoril priateľskú a rodinnú atmosféru. Milan Sedláček prešpikoval svoj odborný výklad aj mnohými vtipnými historkami a príbehmi z praxe, čím nás milo pobavil aj poučil.

Na druhý deň sme si užívali my „dolňáci“ lesnú atmosféru na túre. Horský vzduch, spev vtáčikov, pohľad na lesy … Vyhladnutí a vysmädnutí sme sa vrútili do hotelovej reštaurácie a čakali, kedy nám prinesú náš dlho očakávaný obed. Keď sme uspokojili naše žalúdky…. spokojne sme sa vyvalili na posteli a zbierali energiu na prichádzajúci večer. A čo prišlo, to by mi ani nikdy nenapadlo.

Vstúpila som do miestnosti, v ktorej sa vznášala opojná vôňa vonných tyčiniek
…a spoznala som čajového majstra…

Najprv som podľahla skvelej chuti čaju…a potom neuveriteľnej charizme tohto muža. Bolo z neho cítiť pokoj, harmóniu… a dotklo sa to môjho srdca. Naladila som sa na rovnakú vlnovú dĺžku a celkom som sa vedela vcítiť do každého slova, ktoré nám hovoril …
Toto stretnutie prišlo ako blesk z jasného neba. Bezvýchodiskové situácie, zdravotné problémy, osobné prehry… zrazu všetko nabralo iný zmysel. Novú cestu, riešenie…
Pokoj mysle a harmónia v srdci – takto intenzívne som to nikdy nepocítila ako v ten večer. Mala som prázdnu hlavu a všetko bolo dobre tak ako bolo.

Ani nedokážem napísať všetky tie pocity, ktoré sa vo mne miešajú.
Môj batoh sa naplnil fantastickými zážitkami…spoznala som úžasných ľudí, ktorí ma prekvapili svojou srdečnosťou, nezištnosťou. Naučila som sa, ako sa má správne degustovať víno…vychutnávať chuť čaju. A ako si nájsť svoju správnu cestu…. Veľmi dúfam, že v budúcnosti sa stretneme opäť…pri skvelej šálke čaju. Možno i pracovne….no už teraz viem, že to bude stáť za to! Ďakujem Tebe Ferko, že si ma tam vzal so sebou…a ďakujem vám všetkým, lebo ste prispeli svojím úsmevom a pozitívnym naladením k obrovskej zmene v mojom živote.

Ďakujem z celého srdca!
Anna Kollárová

Jeden komentár k “Stretnutie profesionálov na volnej nohe”

Komentáre sú zakázané.